Japoniškų automobilių klubas - Acura, Daihatsu, Honda, Infiniti, Isuzu, Lexus, Mazda, Mitsubishi, Nissan, Subaru, Suzuki, Toyota

Kaune surengtas devintasis dviračių paradas





Šeštadienį prie Kauno muzikinio teatro sodelio rinkosi dviratininkai. Kauno miesto savivaldybė kartu su VšĮ „Dviratai“ surengė tradicinį Kauno dviratininkų paradą. Tai vienas iš svarbiausių Europos judriosios savaitės renginių Kaune.


Tai jau devintasis Kauno dviratininkų paradas. Šiais metais pasirinkta tema – „Atgal į mokyklą“. Nors dalyviai ir buvo kviečiami pasipuošti atitinkamai, tačiau minioje buvo galima išvysti vos vieną kitą dviratininką primenantį apie mokyklos suolą.

Renginio pradžioje organizatoriai apdovanojo dalyvius specialiais šviesą atspindinčiais diržais. Ir kelios minutės po 13 valandos kolona, lydima saugos tarnybos bei medikų ekipažo pajudėjo miesto gatvėmis. 

Startavę Laisvės alėjoje dalyviai įveikė 18 kilometrų ilgio trasą ir finišavo Ąžuolyno pašonėje prie kavinės „Kregždutė“.

Kasmet rugsėjo 16–22 dienomis vis daugiau Europos miestų prisijungia prie tarptautinės iniciatyvos – Europos judriosios savaitės. Šios savaitės metu organizuojami įvairūs renginiai, žmonės skatinami mažiau naudotis asmeninėmis autotransporto priemonėmis, daugiau vaikščioti pėsčiomis, važiuoti visuomeniniu transportu ar įvairiomis bevariklėmis transporto priemonėmis.



Šaltinis: Gazas.lt

Jums patinka šis? Spauskite patinka.

Įrašykite komentarą